Mijn werkwijze

Ik stort me met ziel en zaligheid in iedere nieuwe uitdaging en ben dol op complexe domeinen en lastige inhoudelijke vraagstukken.

Ik doe het liefst opdrachten, groot of klein, die te maken hebben met de ontwikkeling en/of productie van (nieuwe) B2B of B2C producten of diensten.

Voor middel-grote en kleinere bedrijven, of autonome onderdelen van grotere bedrijven.

Bij voorkeur in één van de sectoren: Onderwijs, Uitgeverijen en media, Life Sciences, Zorg of Industrie.

Ik ben niet iemand die meteen vooraan staat te schreeuwen in de rij voor die beroemdheid die handtekeningen komt uitdelen. Ik observeer liever eerst even een poosje.

Het eerste wat ik bij iedere nieuwe start dan ook doe is oriënteren:

  • wat is het doel
  • wie is de klant
  • wanneer moet het klaar zijn
  • waar staan we nu
  • wie zijn de stakeholders
  • wie heeft de domein kennis
  • welke (productie) processen spelen een rol en wat komt er allemaal kijken bij de ontwikkeling

Als de kaders duidelijk genoeg zijn, ga ik me invreten en focus aanbrengen. En dan komt de fase van meters maken op weg naar het doel.

Ik sta voor: Resultaat

Op tijd en binnen budget jouw gedroomde oplossing is natuurlijk het ideale plaatje, maar de praktijk is nog wel eens wat weerbarstiger.

Om uiteenlopende redenen kan het soms nodig zijn om andere afslagen te nemen of een keer een bocht af te snijden.

En als het dan niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het wel kan.
De kunst voor mij is om dan nog steeds tot een resultaat te komen waar jij blij van wordt.

Ik ben zeer volhardend, soms tot vervelens toe.
Ik ga nooit over lijken maar kan wel doordrukken als het moet.

“Araminte voelt zich echt verantwoordelijk voor het goed afronden van de opdracht, ook als omstandigheden anders worden. Ze kan door haar vasthoudende karakter ook in lastige situaties tot een prima resultaat komen.”

Ik sta voor: Realisme

Ik vind het belangrijk dat jij als opdrachtgever of business-eigenaar weet waar je aan toe bent. Als er meerdere wegen naar Rome zijn dan maak ik die inzichtelijk zodat jij weet aan welke knoppen je kan draaien.

Maar ik ben ook eerlijk: Verwacht geen rooskleurig verhaal, als de werkelijkheid niet zo mooi van kleur is.

“Ik heb Araminte leren kennen als een doortastende vakvrouw. Als geen ander weet zij in haar rol als projectleider de kwetsbare punten in een project bloot te leggen en daar oplossingen voor aan te dragen. Zij is accuraat, deskundig en neemt geen genoegen met een half antwoord”

Ik sta voor: Toewijding

Ik ben loyaal, ik maak mezelf deelgenoot van de doelen en uitdagingen waar jij als opdrachtgever voor staat, en ik laat me graag meeslepen in de gedrevenheid en het enthousiasme van jouw mensen.

De verbinding met de inhoudelijke experts en stakeholders zoeken, vinden en blijven onderhouden is belangrijk voor mij. Zij zijn degenen die de vakkennis hebben, en zij zijn degenen die straks het resultaat moeten willen omarmen. Met aandacht en luisteren komen de beste ideeën over vernieuwing vaak uit de organisatie zelf.

Araminte is met recht een allround product owner, met zowel kennis van development als kennis van de business. Araminte heeft continu oog voor de klant en neemt verantwoordelijkheid voor het succes van deze klant”

Ik sta voor: Kwaliteit

Ik kijk kritisch analytisch en zorgvuldig naar ieder vraagstuk.
Van meerdere kanten bekijken, niet alleen horen maar ook luisteren, doorvragen, verdiepen en niet te snel oordelen of conclusies trekken.

“Araminte is een snelle denker en kan daarbij als geen ander moeilijke onderwerpen simpel houden! “