Alles Telt Q – ThiemeMeulenhoff

Wat werd mij gevraagd:

Thiememeulenhoff is een Nederlandse educatieve uitgeverij die (digitale) leermiddelen maakt voor het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs.

Op de basisschool heb je een overzichtelijk aantal vakken. Waarvan Rekenen en de Taal de belangrijkste zijn. Scholen bepalen zelf welke lesmethoden ze willen gebruiken en eens in de zoveel tijd heroverwegen ze dat besluit. 2019/2020 was een belangrijk periode voor de Rekenmethodes. Want voor veel scholen was dat het moment van eventueel overstappen.

Voor ThiemeMeulenhoff aanleiding om met een geheel vernieuwde Rekenmethode op de markt te komen: Alles Telt Q.

Alles Telt Q is er voor alle leerjaren van groep 1 t/m 8 en bestaat in totaal uit zeker 200 verschillende soorten schriften die allemaal geschreven, opgemaakt en gedrukt moesten worden. En daarnaast uit een geavanceerde digitale leeromgeving, waar de leerling digitaal kan oefenen en toetsen en waar de leerkracht de handleiding en allerlei aanvullend digitaal lesmateriaal kan vinden.

En bijna alles was nieuw. Waarmee Alles Telt Q voor ThiemeMeulenhoff één van de grootste en meest vernieuwende projecten van dat moment was.

Ik werd in eerste instantie gevraagd om als gedelegeerd productowner het digitale deel van Alles Telt Q voor mijn rekening te nemen.

Toen dit in grote lijnen op poten stond, werd ik gevraagd om als projectmanager de ontwikkeling van Alles Telt Q als geheel te gaan coördineren en besturen omdat er zorgen waren over de voortgang.

De opdracht was: Zorg dat we op tijd finishen, hoe dan ook.

Lees meer